Minispel i mobilen

Minispel är perfekta spel att spela i mobilen, självklart eftersom att de inte tar så mycket plats. Jag kan nästan lova dig att du någon gång spelat ett minispel i din telefon, för länge sedan var det ”Snake” och ”Spaceinvaders” som gällde. Nu kan du ladda ner fantastiska minispel i form av appar till din smartphone.

Angry birds

Ett mycket populärt spel som många spelar på sina smartphones är ”Angry birds”. Detta minispel faller inom kategorin pusselspel och är utvecklat för mobiler. I spelet så får du som spelar använda dig av en slangbella för att skjutsa iväg fåglar. Du ska sikta på grisar som man placerat ut i olika byggnadskonstruktioner, målet är att förgöra alla grisar som finns på spelplanen. Det är ett roligt spel som blivit mycket populärt och har sålts i flera miljoner exemplar. Det var ett företag i Finland vid namn Rovio mobile som utvecklade spelet, första gången det lanserades var år 2009. Fram till i dag har det sålts över 12 miljoner exemplar i form av appar på Apples Appstore. Denna enorma framgång har gett företaget som utvecklade spelet svängrum att göra versioner som även fungerar på andra smartphones med pekskärm.

Så går det till

När man spelar Angry birds så går det ut på att slunga iväg en flock fåglar med hjälp av en slangbella, detta för att hämta tillbaka ägg som stulits av onda grisar. De onda grisarna befinner sig inuti eller ovanpå byggnadskonstruktioner som är olika svåra att ta sig igenom beroende på vilket material de ska föreställa. Målet med spelet är att helt eliminera de onda grisarna på alla nivåer.

Man skjuter alltså med en slangbella och vill då antingen träffa grisarna direkt eller krossa byggnadskonstruktionen så att den krossar grisarna. När man krossat alla grisar på en nivå så blir nästa nivå automatiskt upplåst. Man kan börja om på en nivå hur många gånger som helst och när man väl låst upp en nivå kan man alltid gå tillbaka och spela på den hur många gånger man vill.